Španija, Klasična Andaluzija 8 dni / 7 nočitev
Kategorija hotela
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Cene
O hotelu

Andaluzija je najbolj naseljena in druga največja avtonomna skupnost v Španiji. Andaluzijska avtonomna skupnost je v Španiji uradno priznana kot nacionalnost. Ozemlje je razdeljeno na osem provinc: Almería, Cádiz, Cordoba, Granada, Huelva, Jaén, Málaga in Sevilja. Njeno glavno mesto je mesto Sevilja.

 

 

 

 

 

 

 

 

1.Dan: BENETKE – MALAGA

Pristanek na Malagi v večernih urah, prevzem avtomobila in prevoz do izbranega hotela. Nočitev.

2.Dan: COSTA DEL SOL – RONDA – GIBRALTAR – JEREZ DELA FRONTERA

Danes se peljete čez čez romantično pokrajino  Serrania de Ronda do spektakularnega mesta Ronda, ki še vedno ohranja svoj zgodovinski čar, še posebej svoje mestno jedro. Skozi mesto teče reka Guadalevín in deli mesto na dva dela. Reka je zarezale več kot 100m globok kanjon El Tajo, na katerem mesto stoji. Po ogledih znamenitosti mesta, se odpravite na pot ob obali vse do Gibraltarja. (potrebni dokumenti potni list ali osebna izkaznica) Panoramčina vožnja do obetavne točke  s pogledom na Gibraltar. Gibraltar leži na severni strani Gibraltarske ožine, to je na mestu, kjer se Evropa najbolj približa Afriki. V primeru lepega vremena, lahko s te točke vidite Afriko. Obiščite tudi St. Michael jamo, najbolj obiskano od 150 jam znotraj Giblartar skale, ki sprejme okoli milijon obiskovalcev letno. Proti včeru vožnja do Jerez de la Frontera. Nočitev v Jerezu v izbranem hotelu.

Približno 340 km vožnje dnevno.

3.Dan: JEREZ DE LA FRONTERA – CADIZ – SEVILLA

Mesto Jerez se lahko pohvali s svetovno znano sherry in brandy proizvodnjo. Beseda Jerez izhaja iz arabščine in je postala sinonim za angleško besedo Sherry. Poleg sherryja je mesto znano tudi po prekrasnih konjih in Flamenco glasbi in plesu. Sledi vožnja do andaluzijske kraljeve jahalne šole, kjer vzrejajo svetovno znane kartuzijanske konje. Sledi Cadiz, najstarejšemesto v Španiji. Staro mesto s četrtmi El Pópulo, La Viña in Santa Maria je v ostrem nasprotju z nebotičniki sodobnega novega mesta. Mesto ima značilno veliko manjših četrti. Prebivalci Cádiz se imenujejo Gaditanos. Nadaljujete pot do Seville. Nočitev v izbranem hotelu.

Približno 160 km vožnje dnevno.

4.Dan: SEVILLA

Sevilja je kulturno in finančno središče južne Španije in središče province Sevilja. Sevilja je glavno mesto pokrajine Andaluzije in hkrati četrto največje metropolitansko območje v Španiji. Vzemite si čas za oglede. Ne spreglejte Stolnico Svete Marije, kraljevo palačo Alcázar, Torre del Oro (zlati stolp), Mestno hišo, palačo San Telmo, kraljevo tobačno tovarno... Prosto popoldne za nakupovanje v eni od mnogih nakupovalnih četrti. Nočitev v izbranem hotelu.

5.Dan: SEVILLA – CORDOBA – GRANADA

Danes se boste peljali mimo čudovitih olivnih nasadov do Cordobe. Vrhunec današnjega izleta je svetovna dediščina UNESCA, velika mošeja ali špansko Mezquita–catedral de Córdoba ali Mezquita de Córdoba, tudi Stolnica Marijinega vnebovzetja). Mošeja je eden od najbolj dodelanih spomenikov mavrske arhitekture. Španski muslimani že od začetka 2000. let prosijo Rimskokatoliško cerkev, da jim dovoli molitve v stolnici. Španska katoliška cerkev in Vatikan sta njihove prošnje že večkrat zavrnila. Napotite se skozi judovsko čertrt in obiščite srednjeveško sinagogo. Popoldne nadaljujete pot do Granade, mesta, ki se nahaja ob vznožju Sierra Nevade. Nočitev v izbranem hotelu.

Približno 350km vožnje dnevno.

6.Dan: GRANADA

Obiščite svetovno znano mavrsko palačo kompleksa Alhambra in Generalife vrtov. Popoldne si lahko ogledate staro arabsko četrt Albayzin. Nočitev v izbranem hotelu. Predlagamo tudi ogled Flamenco šova.

7.Dan: GRANADA – NEJRA – MALAGA

Poročni paketi