Poroka na Mauritiusu
"Poroka na Mauritiusu"

Pozdravljeni Mirela.

Glede na to, da nisva bila prav zagnana za poroko, sploh ne za našo "tradicionalno "poroko sva  se odločila, da se vseeno poročiva, a v tujini. Samo midva in najina otroka.

Tako sem malo "poguglala", in se skoraj odločila za Mauricijus in za hotel La Pirogue, dokončna odločitev pa je padla po pogovoru z Mirelo. 

Sam hotel  je čudovit, prijetne hišice,z odlično hrano,z lepo plažo, mogoče je malo moteče to, da je laguna zelo nizka in z ogromno koralami, kar ni idealno za plavanje, je pa odlično za supanje, jadranje... Predvsem pa ima nepozabne lokacije za poroke.

Torej poroka na Mauricijusu je bila zame sanjska poroka. Brez stresa in dolgih priprav. Formalnosti urejene  v dvajsetih minutah, uradniki prijazni, prav tako lokalni predstavniki agencije Divine Travel. 

Avi, naš organizator poroke, je bil neverjetno romantičen in učinkovit. V bistvu nisva imela nobenih velikih želja. S svojimi vprašanji in najinimi odgovori smo dorekli podrobnosti o poroki ( lokacija, šopek izbereš iz kataloga, torta, pijača  na poroki, fotograf, likanje oblek, frizura, glasba,meni za večrejo,...). Ko je vse končano dobiš urnik za dan poroke, učinkovito.

Za lokacijo poroke sva izbrala  "gazebo". Sanjsko.  Celoten obred je trajal dvajset minut....

Tako lepo je bilo, da bi naslednji dan spet ponovila celotni poročni dan. Jaz, ki sploh nisem bila za proko!
Kdor razmišlja o poroki v tujini, priporočam.

V hotelu smo rezervirali  plavanje z delfini, res smo plavali z njimi, edina pomankljivost je ta, da se to dogaja ob sedmih zjutraj, ko še ni sonca in v vodi ni prav dobre vidljivosti. 

Po vsem lepem in in nepozabnem, nas je čakal še Dubaj. 

Ko smo že mislili, da nas nič več ne more presenetit, kar se tiče hotela se  je zgodil Atlantis The Palm. 

Bivali smo v  enaindvajsetem nadstropju, čudovit razgled. Nenormalno prijazni ljudje, neverjeten akvarij v hotelu s 65000 vodnimi živalimi, The Lost Chambers  so must see, kar se tiče kulinarike sami presežki, in seveda sama zgradba, oprema ter lokacija hotela. Največja zabava pa je bil Aquaventure vodni park z norimi vodnimi akrobacijami. Za vse mlade in mlade po srcu. Za našega 14-letnika in 11-letnico  je bil prav to vrhunec počitnic. Srečali smo se tudi z dreseranim vodim levom, delfini,...

Po vseh presenečenjih in pozornostih, ki sva jih bila deležna na Mauricijusu, sva na letalu dobila še torto, za katero sploh ne veva kdo nama jo je naročil. Lepo.

Lahko rečem, da je bil to za nas najboljši dopust. Mirela, hvala za odlično organizacijo in nepozabno doživetje.

 

Lepo pozdravljeni,

 

Petra in Tomaž