Poroka na Sejšelih
"Poroka na Sejšelih"

Valentina, živjo! ☺

Evo, končno ti pišem tole, je blo kar pestro po povratku domov. Sejšeli so čudoviti! Midva sva jih imela priložnost spoznat tudi na malce drugačen način-preko najlepše poroke na plaži. Če bi se še kdaj odločala, kako se poročit, bi izbrala enako. Poročni dan brez stresa, vse “na izi”, brez komplikacij in obveznosti. Zaposleni pri agenciji vaši lokalni agenciji so bili ves čas ažurni, kontaktirali so naju takoj ob pristanku in nato preko Whatsapp aplikacije, da smo se dogovorili za srečanje naslednji dan. Vse je potekalo zelo gladko-od prevozov do nastanitev v hotelih. Super zadovoljna, res ne rabiš za nič skrbet. Tudi dogovarjanje za poroko je steklo gladko, brez težav so nama uredili tako, kot sva si zamislila glede dekoracije, šopka, ure obreda …

Sama poroka je bila res nekaj posebnega. Ne zgodi se vsak dan, da te v poročni opravi na najlepšo plažo odpelje z volom vprežen voz 🙃 Sledil je preprost, ampak zelo lep poročni obred (bosonog!), poročno fotografiranje in nato povratek z vozom nazaj do hotela. Si definitivno kar atrakcija za turiste 😁. Ker sva se odločila za poroko v dopoldanskih urah, nama je tako ostal še cel dan samo za naju. Preživela sva ga kar v kopalkah na isti plaži, kjer sva se poročila - Anse Source D’Argent. Nepozabno! Zelo morava pohvalit tudi hotela Island Lodge na La Digue in Acajou resort na Praslinu. Super prijazno osebje, dobra hrana in vedno ažurna posrežba, ves čas skrbijo, da ti kaj ne manjka, čudovit ambient med zajtrkom in večerjo, sploh na Praslinu. Zelo lepo vzdrževano, čudovita narava v okolici in ravno prav velika resorta, da se res počutiš dobrodošlega in zaželjenega. Tudi na Maheju v hotelu Coral Strand so bili uslužbenci hotela zelo prijazni, vendar pa je bilo vse skupaj na nekem drugem nivoju-vseeno gre za večji kompleks in na koncu se počutiš bolj kot številka. Hrana je bila v redu, vzdušje na zajtrku in na večerji pa bolj kot v neki menzi. Tudi sobe so precej zastarele, več je bilo mrčesa … osebno se za Coral Strand ne bi več odločila, Beau Vallon pa nama je bil kar všeč, čeprav ni primerjave s Cote D’or na Praslinu, ki je res sanjska plaža, ljudje tam pa tudi bolj pristni, bolj prijazni. Je precej možnosti nekih aktivnosti, izletov z ladjicami in podobno, midva sva se po La Digue premikala s kolesi, na Praslinu z avtobusi (divji vozniki! 🙈), na Maheju pa sva zadnja dva dneva ostala kar v resortu in se še malo spočila pred odhodom. Plaže so sanjske-Anse Lazio, Anse Source, Anse Coco … pa tudi kakšne čisto ob poti, ko raziskuješ s kolesom. Se težko odločiš, katera je najlepša.

Bila je res lepa izkušnja, bi jo z veseljem ponovila, mogoče pa za kako obletnico. Hvala še enkrat za vso pomoč pri organizaciji. V priponki dodajam nekaj slik.

Lepo bodi, Marja in Rok ☺