Poroka na Sejšelih
"Poroka na Sejšelih"

Pozdravljena Mirela,
oglašam se nekoliko zapoznelo, in vendar, z radostjo v srcu. Čuteče bitjece v meni pridno raste in moje slabosti so iz dneva v dan milejše. Tisti teden na Sejšeli sem imela zlato srečo, da mi ni delalo slabo niti en dan. Ne vem, katere karte je vesolje izbralo, da je bilo moje počutje tako dobro. :)

Ob tej priliki bi se Vam tudi rada še enkrat iskreno zahvalila za vso pomoč in nasvete pri organizaciji najine poroke. Vi ste vaše delo odlično izpeljali. Nekoliko razočaralo pa naju je osebje iz lokalne agencije in sicer, ga. Kristina. Še najina poročna koordinatorka iz hotela ga. Doris jo je grajala. Bila sem zelo razočarana nad njeno organizacijo. Najbolj se mi je zamerilo to, da nama dan pred odhodom iz hotela še vedno ni prinesla poročnega certifikata in se je v proces pridobivanja le-tega moralo vmešati celo osebje hotela. Nadalje, ga. Kristina se je na njihove prošnje, da se certifikat mladoporočencema prinese pred odhodom na letališče, gladkomalo požvižgala in odgovorila, da je trenutno prezaposlena, da bi se še s tem mudila. Še dobro, da sem sama tako odločna kot sem in sem vztrajala pri tem, da nama certifikat prinesejo, saj brez njega ne moreva domov. Tako sem še na letališču, tik preden sva se prijavila na najin povratni let, preganjala osebje iz agencije 7 South, da nama priskrbijo certifikat preden odletiva. Tako da je bilo par dni kar precej stresnih! Hvala bogu, na koncu koncev sva certifikat tik pred zdajci dobila in sva tako lahko odšla s potrdilom v roki na letalo.


Glede hotela Berjaya Beau Vallon bi pa rekla sledeče. Vedela sva, da za ceno, ki sva jo plačala, ne moreva pričakovati veliko. A tudi tisto, kar sva dobila, se nama je zdelo nekako premalo in pod standardom. Istega mnenja so bili tudi ostali gostje hotela, s katerimi sva imela priložnost si izmenjati mnenja. Hotel deluje zastarel in potreben obnove. Osebje je zelo pretkano in te kaj hitro prenese okrog, če nisi kot stranka dovolj pozoren. To se nama je tudi zamerilo.
Za poročno slavje sta me koordinatorki poroke napotili v lepotni salon v hotelu, kjer mi je gospa frizerka z električnim oblikovalcem pričeske za kodranje las v kombinaciji s tono laka za lase, lase popolnoma uničila (t.i. "skurila"). (Moji lasje sežejo prek pasu in so bili zares prelepi prej, svilnato sijoči, saj sama ne uporabljam nikakršnih preparatov in lakov, in nanje lepo pazim ter jih negujem.) Predstavljajte si, kakšen šok sem doživela po poroki, ko sem si umila lase in videla, kako so uničene. In kot da to še ne bi bilo dovolj, mi je ličerka naredila res obupen make-up, da sem bila na koncu podobna bolj tranvestitu kot nevesti. Nadela mi je črn make-up in mi dala toliko senčila čez ličnice, da sem bila videti res grozno. Še sreča, da mi je ostalo dovolj časa pred poroko, da sem si lahko make-up odstranila in šla na procesijo nenaličena in naravna. Tako da to je bila zame ena tisti neprijetnih izkušenj, ki jih bom še dolgo obžalovala. :)
Glede torte moram reči, da so se zelo potrudili in nama naredili torto brez laktoze, s sojinim mlekom. Bila je sicer črna in prepravljena s čokolado, a odlična, četudi zelo nasitna. :) Razočaralo naju je le to, da so nama obljubili, da nama jo prinesejo še zvečer za večerjo, a je potem nisva več videla. Najbrž so jo pojedli oni..
Kakor torte, prav tako tudi šampanjca niso uspeli črtati iz paketa. So nama pa zato pripravila super sadni smoothie, s katerim sva lahko nazdravila. Napitek je res bil osvežilen in okusen.
Na poročni dan so nama v hotelu pripravili tudi manjšo večerjo za mladoporočenca. Dekoracija je bila zelo skromna in bi se najbrž več najedla, če bi šla na večerjo v sklopu polpenzjona kot vsak drugi dan. Za nameček pa so nama še mastno zaračunali pijačo. Sva ostala kar malce slabo.
O poročni dekoraciji tudi ne bi izgubljala besed, ker je bila zelo skopa. Niti listja na mivki okrog mize, za katero sva si zaprisegla večno zvestobo, niso pometli. Sva pa imela zabavno matičarko, kar nama je popestrilo obred. :)
Tako, to bo na kratko to o najinih vtisih. Upam, da Vam je bilo najino mnenje v pomoč in Vas vabim, da si na spodnji povezavi ogledate nekaj fotografij najinega nepozabnega dne.

S prijetnimi pozdravi vam želim veder in lahkoten skok v drugo polovico dneva!
Močan objem,
Lejla in Jure