Bili smo priča poroki na Mauritiusu

Ob vsem urejanju za poroko v tujini pred odhodom in konstantnemu kontaktu s parom, se z nekaterimi tudi zelo zbližamo. Imela sem par, ki se je odločil poročiti na Mauritiusu in mesec dni pred odhodom si je zaželel, da bi se jima pridružila in bila priča njunem nepozabnem dnevu, poroki na Mauririusu.
Seveda, je bil moj odgovor. Vas zanima kako smo se imeli?

Mauritius sem dobro poznala in že sem razmišljala kako jima bom pomagala, da bosta v 7 dneh videla najlepše, zraven pa doživela nepozabno poroko.

Na dan odhoda smo se skupaj dobili v Ljubljani in se odpravili proti Benetkam. Čakal nas je polet iz Benetek preko Dubaja in iz Dubaja naprej do Mauritiusa. Naše nepozabno potovanje se je začelo.
Tri ure vožnje so minile kot bi mignil. Še vmesni postanek za kavico smo si privoščili. Nepričakovano nam je polet minil zelo hitro in že smo pristali na Mauritiusu.
Svoje potovanje na Mauritius sem tudi izkoristila za obisk hotelov, ki jih še ne poznam, tako bom lahko podala še več informacij preostalim parom, ki se bodo odločili poročiti na Mauritiusu. Spoznala sem ogromno ljudi, s katerimi sodelujem in se slišim še danes.

Par je užival in se prepustil sončenju, izletom, dobri hrani in pijači. Znašel se je neverjetno dobro, kar pa je v pomoč tudi prijaznost in ustrežljivost prebivalcev Mauritiusa.

Pred poroko nas je čakalo še nekaj obveznosti. Že prvi dan ob prihodu na Mauritius smo imeli sestanek v hotelu s poročnim koordinatorjem. Zabaven poročni koordinator nam je pokazal možne lokacije za poroko in predstavil kako bo poroka potekala.

Le prvo noč sem spala v istem hotelu kot par, preostale dni potovanja sem spala vsako noč v drugem hotelu, saj le tako sem lahko pridobila izkušnje in spoznala ponudbe hotelov.

Dnevi so minevali zelo hitro in napočil je dan pred poroko, ko smo na uradu v mestu Port Luise urejali dokumente. Ureditev dokumentov na uradu je potekala hitro, izkoristili pa smo obisk Port Luise glevnega mesta za nakup spominkov, ki smo jih odnesli najbližjim.

Zvečer je sledil sestanek, ki smo ga izkoristili ob večerji in poklepetali o dogodku, ki je sledil naslednji dan.

Dan poroke
Poroka je bila točno ob 12.00. Ureditev lokacije poroke je bila pripravljena že v dopoldanskem času, ki pa je potekala na plaži, saj tako si je zaželel par.
Dan je bil obsijan s soncem, par se je počutil krasno in sproščeno. Nastopila je poroka, par se je sprehodil do plaže, spremljaj ju je fotograf, na prizorišču pa sva čakala jaz in matičar. Obred je trajal pol ure, bil je romantičen in priznam, malo sem zajokala.
Po obredu smo nazdravili, se posladkali s tortico in sledilo je slikanje. 

Nekaj utrinkov nepozabne poroke, ki bo paru ostal v spominu do konca življenja. 




Mirela Zulič Hočevar
Divine Travel