Stvari, ki jih na potovanju ne potrebujete!

Pakiraj pametno!

Verjetno vas vedno obdaja občutek, da morate biti pripravljeni na vse in vaš kovček kar naekrat zapolnijo stvari »KAJ PA ČE«. Na potovanju pa ste ugotovili, da več kot polovico teh stvari sploh niste potrebovali.

Razmislite o:

1. Prekomerno pakiranje izdelkov za lase

Tudi na potovanju si želimo urejene frizure. Ali vseeno potrebujemo šampon, balzam za lase, masko za lase in oljček za zaščito, posebno krtačo za lase in vse vrste lakov?
Ob izboru bivanja v hotelu, je v večini kopalnica opremljena s šamponom, balzamom, in gelom za telo. Sigurno vaši lasje ne bodo takšni kot doma, opravili pa bodo svoje delo. Vaš kovček pa bo na koncu ob izdelkih, ki bodo ostali doma, dosti lažji.

2. Sušilec za lase

Ga ne potrebujete! Zasedel vam bo ogromno prostora. Tudi sušilec za lase se bo verjetno našel v kopalnici hotelske sobe. V primeru, da ga v hotelu ne bodo imeli, izkoristite sonce in posušite svoje lase na zraku, konec koncev, saj ste na dopustu.

3. Dodatni pari čevljev

Največja težava žensk je, da se težko odločimo kateri par čevljev bomo vzele s seboj. Vzemite le dva para čevljev. Predlagamo natikače in ene udobne čevlje, ki bodo vsestranski, kompaktni, udobni in vzdržljivi.

4. Oprema za fotoaparat

Dodaten objektiv, bliskavica in tri različne leče? Če niste profesionalni fotograf, za slike, ki krasijo instagram in facebook, ne potrebujete te dodatne opreme.

5. Športna oprema

Kolikokrat ste s seboj vzeli superge in vso preostalo športno opremo, na koncu pa je na dopustu niste niti uporabili. Uživajte v dopustu, sprostite se in nadaljujte svoje športne aktivnosti, ko se boste iz dopusta vrnili domov.
Če ste oseba, ki morate vsakodnevno skrbeti za svoje telo in bo vaš dopust v eksotični destinaciji, poizkusiti jutranji tek bosi po peščeni plaži. Povežite se z zemljo, počutili se boste neverjetno.

6. Brisača

Tudi brisače ne potrebujete. Ne za tuširanje in tako ne za plažo. V kopalnici hotela boste sigurno našli brisačo za tuširanje. Če je ne bo, razmislite o nastanitvi, ki ste jo izbrali.
Če izbrana nastanitev ne bo nudila brisače za na plažo, si kupite tanke brisače za na plažo, ki se zapakirajo v majhne vrečke. Dobro vam bodo koristile in ne boste porabili veliko prostora.



Smo vam pomagali?

Divine Travel