Lefkas

Lefkas je otok Ionskega morja in leži med otokoma Krf in Kefalonia. Leži zelo blizu zahodnega dela celine, ki je ločen le z mostom. Lefkas je pokrit 70% z gorami. Najvišja je Stavrota 1.182m. Na zahodnem delu otoka, ki je bolj srtm, ležijo dolge peščene plaže. Dostop do plaž loči klanec na vzdol in stopnice. Pokrita je z ozkimi planotami, redovitnimi dolinami in kanjoni. Našli boste oljke, ciprese, redke rože, številne borovce in posebno vrsto hrasta.

Lefkas

Temperature

Poletne temperature na Lefkasu se začnejo maja in trajajo do oktobra.

Od januarja do aprila se temperature gibljejo od 14°C do 19°C. Maja je povprečna temperatura 18°C, junija pa 26°C. Najbolj vroča meseca sta julij in avgust, povprečne temperature so 24 °C, 25 °C. Dvignejo pa se tudi do 30 °C. Junija največ dosežejo temperature do 26 °C in najmanj do
18 °C.

September je že malo bolj svež od julija in avgusta. Povprečna temperatura do 25°C, nato pa v naslednjih mesecih temperatura ponovno pade.

Zanimivosti Lefkasa

Za vas smo izbrali to 10 stvari, ki jih morate obiskati.

1. Sladoled Ciao (Gelateria)
V vročih dneh vam bo sladoled sigurno pogosta misel na dopustu, zato morate poizkusiti najboljši sladoled na otoku. Znan je po svojem posebnem slastnem okusu dodanega sirupa iz Chios otoka.

2. Nydri slapovi
Glede na to, da ponuja Slovenija lepo število krasnih slapov, morda za nekoga slap na Lefkasu ne bo nič posebnega. Bo pa sigurno lep sprehod, morda ohladitev in umik pred zgočim soncem v poletnem času.

3. Plaže
Najlepši del Lefkasa so plaže. Lahko boste vsak dan obiskali drugo. Spodaj naštetih par, ki jih obvezno obiščite.
Egremni plaža locirana na jugozahodnem delu otoka. Od parkirišča bo potrebno prehoditi še 347 stopnic :). 
Porto Katsiki plaža je ena najbolj znanih plaž na jugozahodnem delu otoka. Peščena plaža s klifom v ozadju, kjer boste pod dežniki našli senčko. Primerna tudi za družine z majhnimi otroki.

Kathisma plaža leži 15 km jugovzhodno od glavnega mesta blizu vasice Agios Nikitas. Je ena najdaljših plaž na otoku Lefkas z belo mivko. Bolj priljubljena je za mlade kjer boste našli tudi pestro ponudbo vodnih športov, v bižini pa tudi prenočišča.

Vredno ogleda tudi plaže Agios Nikitas, Mylos, Agiofili in še mnoge druge.

4. Papanikolis jama
Z ladjico se lahko iz Vasiliki za en dan peljete okoli otoka. Zraven pa se lahko ustavite in pogledate jamo Papanikolis, imenovana po grškemu pomorščaku Papanikolis, ki se je skrival v jami v času 2. svetovne vojne. Voda je kristalno čista, vendar se je težko kopati saj je zelo mrzla in obdana je z ladjicami ostalih turistov, ki so si prišli pogledati jamo.

5. Kalamitsi vasica
Ena najstarejših vasic na Lefkasu, nastala kot zaščita pred pirati. Z vrha pogled na plažo, ki je priljubljena za ljubitelje kite surfanja. Vasica ima veliko cerkev, ena najbolj znanih je Panagia stous Kipous.

6. Mesto Lefkada
Mesto Lefkada leži na severovzhodnem delu otoka. Je center ekonomije in kulture otoka z 8.000 prebivalci obdan s pristaniščem.

7. Agios Nikitas
Je eden najbolj popularnih resortov na otoku. Leži na severozahodnem delu otoka, 12 km od mesta Lefkada. Spustile se boste nižje po hribu in prispeli do krasne plaže obdane z bari in restavracijami. Krasen nedeljki izlet s popoldanskim kosilom.

8. Z motorjem ali avtomobilom po otoku
Priporočamo najem motorja ali avtomobila. Vendar z vožnjo po otoku previdno. Vijugaste ceste in hita vožnja grkov ali neprevidnih turistov je lahko neverana. Z najem prevoznega sredstva pa boste lahko odkrili najlepše kotičke otoka Lefkas, kjer boste skoraj sami uživali na majhnih plažah ali pa se ustavili na kavici z nepozabnih razgledom.

9. Aktivni izleti
Ljubitelji kolesarjenja se pridružite dnevnim organiziranim izletom po strmih poteh. Priporočamo jutranje ture.

10. Bari in restavracije
Eden izmed popularnih barov Tree bar, kjer boste s pijačo v roki uživali na blazinah, barskh stolih ali celo v jacuzziju. Prijazno osebje in zmerne cene.

XOURAS restavracija je izbor, ko si boste zaželeli morsko hrano. Sveže ribe, škampi, lignji in jastogi. Taverna zgrajena na vodi ob Lygia's pristanišču ponuja dobro hrano edinstvenih okusov.
Preveri tudi LEFKATAS, MAMMA MIA, THYMARI in mnoge druge.

Dobro je vedeti

Za vse tiste, ki se želite ogniti turistični gneči, predlagamo odhod na Lefkas v mesecih junij in september. Cene paketov, kot tudi hrane in pijače so v teh mesecih nižje.

Kadarkoli pa boste otok obiskali, bo nepozabno potovanje.

Poročni paketi
Preberite zgodbe naših strank
Poroka v Grčiji, na Lefkasu

Pozdravljena.

Najprej se ti še enkrat lepo zahvaljujeva za vse kar si naredila za najin dan,da nam bo za vedno ostal v spominu. V priponki ti pošiljava nekaj utrinkov  iz prelepe Lefkade.

LP  Hvala še enkrat  
Gašper& Jasmina😃😃

Več >>
Poroka na Lefkasu, Grčija

Draga Valentina,

Stigli u hotel. Bilo je malo je reci savrseno. Klara i Maxin su super i znaju svoj posao. Sve vrhunski ;-)
Par slikica saljem :-)

Iva i Muhamed

Več >>
Poroka na Lefkasu, Grčija

Pozdravljeni!

Uspelo nam je!
Včeraj smo se vrnili s čudovite Grčije. Preprosto vam ne morem povedati, kako lepo smo se imeli! Lefkada je res čudovit otok s prijaznimi ljudmi in čudovitimi plažami!

Da o poroki, ki je bila tako zelo popolna sploh ne izgubljam besed. Res, kot v pravljici. Prav prehitro je bilo vsega konec :). 
Ob tej priložnosti, bi se... Več >>

Poroka na Lefkasu, Grčija

Pozdravljena,

sporočava, da je poroka uspela:) Bilo je zelo lepo, v hotelu in na poroki, ki je bila zelo romantična. Kljub temu, da Grčija ni bila najina prva izbira, nisva Mauritiusa prav nič pogrešala;)

Hvala za organizacijo:)

 

Lp, Nina & Aleš


Več >>
Poroka na Lefkasu, Grčija

Živjo!

Pošiljava nekaj slikic, da se malo pohvaliva 😊

Bilo je res nepozabno, niti ene stvari nebi spremenila. Poroka kot v sanjah. Hvala za vso organizacijo♥️

Petra & Darko

Več >>
Poroka na Lefkasu, Grčija

Pozdravljeni,

pošiljam nekaj fotografij iz najine poroke. Bilo je preprosto lepo 💞.

Lep pozdrav,

Nataša in Matjaž


Več >>
Poroka na Lefkasu, Grčija

Pozdravljena Mirela.

V teh dneh sva se razveselila poročnih slikic. Še enkrat hvala za vse. Na celotno potovanje imamo res lepe spomine. Čeprav je bila želja Mauritius nama ni žal, da sva se odločila za Lefkas.

Želim vam lep december in vse lepo v letu 2022.

 

Lep pozdrav

Tinkara


Več >>
Poroka na Lefkasu

Spoštovana Valentina,

Najlepša hvala za lepe želje.

Poroka je bila čudovita!

Vsekakor hvala še enkrat za vse.

Z lepimi pozdravi,

Patricija in Vitko, Lefkas

Več >>
Poroka na Lefkasu, Grčija

Pozdravljeni,
hvala vam za vaš čas, trud in za res lepo organizirano poroko, ki ste nama jo pripravili. Za vedno nama bo ostala v najlepšem spominu. V priponkah prilagam še nekaj najinih slikic s poročnega dne.

Hvala in lep pozdrav,
Sašo in Jasmina.

Več >>