Počitnice Dubaj in Istanbul
Kategorija hotela
★ ★ ★ ★ ☆
Cene
od 1.045 €
O hotelu

Dubaj

Dubaj je največje mesto v Združenih arabskih emiratih in glavno mesto istoimenskega emirata, enega od sedmih, ki sestavljajo državo. V njem živi približno 2,1 milijona ljudi, kar je devet desetin vsega prebivalstva emirata.

Od začetka 21. stoletja slovi kot prizorišče megalomanskih gradbenih projektov, med katerimi izstopajo denimo najvišji nebotičnik na svetu Burj Kalifa, superveliko letališče Dubai World Central - Al Maktoum in nekaj luksuznih umetnih otočij pred obalo (Palmovi otoki). Zdaj je eno najbolj obiskanih turističnih in poslovnih središč na svetu.

Istanbul

Istanbul je glavno mesto treh največjih cesarstev z bogato kulturno in zgodovinsko dediščino. Je stičišče Evrope in Azije, dveh kontinentov, preko katerega se je pretakalo znanje in ideje, izumi in trgovina. Ko spoznavamo Istanbul, na vsakem koraku zaslišimo ime, če že ne kar cel življenjepis očeta sodobne Turčije, Atatürka. Bil je njen prvi predsednik, ki je z vrsto reform Turčijo preoblikoval v sodobno in proevropsko republiko.

prehod skozi mesto je veliko več kot le ogled modre mošeje sultana Ahmeda, dvorca otomanskih sultanov Topkapi, bazilike svete Sofije, bazarja Kapali čaršiji, ..., kajti še prej, kot se zavemo, se sprehod spremeni v nepredvidljiva tavanja po stranskih uličicah, ki odkrivajo pristno podobo Istanbula. Skrivnostni atriji, intimne kavarne, lokalne tržnice, male galerije, saloni, ulice močnih vonjav začimb in čaja, lesk minaretov, mošej, kamnitih in lesenih hiš. Istanbul je skrivnostni zaklad “starega” sveta , ki se elegantno prepleta s sodobnim.

01. DAN: ODHOD

Polet iz Ljubljane ali bližnjih letališč v Dubaj.

02.  DAN: DUBAJ

Na letališču vas bo pričakal lokalni predstavnik in vas odpeljal v izbrani hotel.

02.– 08. DAN: DUBAJ

Prosti dnevi za počitnice in oglede mesta. Priporočamo izlet Safari vožnjo z jeepi, obisk Burj Khalife, Palme, tržnico zlata in začimb. Po želji se lahko zapeljete tudi do Abu Dhabija, ki je le uro vožnje oddaljen od Dubaja.

08. - 10. DAN: ISTANBUL

Prevoz na letališče in polet proti Istanbulu. Lasten prevoz do hotela in namestitev v izbranem hotelu. Prosti dnevi za ogled Istanbula.

10. DAN: PRIHOD

Pristanek v Ljubljani ali na bližnjih letališčih

Poročni paketi