Počitnice na Tajskem, Koh Samui
Kategorija hotela
★ ★ ★ ☆ ☆
Cene
Od 1.200 € na osebo
O hotelu

Koh Samui na Tajskem, znan kot svetovljanski otok, ki privablja tako popotnike, ki si najamejo ugodne bungalove za cel mesec kot tiste, ki si želijo luksuznih počitnic v sanjskih vilah na prekrasnih belih peščenih plažah. Od vrveža na znani Chaweng plaži do sproščenega vzdušja na Lamai plaži do brezčasnega občutka v Bophut ribiški vasici, vse do tropske rajske plaže Maenam, vse to in še več ponuja Koh Samui, edinstven otok med tajskimi otoki.

Kaj početi in kaj videti je na Koh Samuiu na Tajskem raznoliko in zanimivo. Otok gosti veliko naravnih in umetnih zanimivosti od mumificiranih menihov, znamenitih kamnin »babice in dedka« - Hin TA in Hin Ya do privlačnih slapov. Tiste, ki zanimajo regiliozne podobe in arhitektura, vas bo zagotovo očaral veliki Buddha še posebej ob sončnem zahodu. Ljubitelji narave obiščite Ang Thong narodni morski park.

10 zanimivosti, ki jih morate videti na Koh Samui

Big Buddha ali Veliki Buda
Na severni strani Koh Samuia je znano svetišče Big Buddhe. Verjetno najbolj znan mejnik Koh Samuia, ki je visok kar 12 metrov in viden že več kilometrov daleč. Znotraj templja je veliko manjših svetišč in drugih manjših bogato okrašenih Bud. Obstaja tudi majhen trg, kjer se poleg hrane prodaja tudi velika paleta obeskov za srečo. 

Hin Ta and Hin Yai – Lamai plaža
Umetnost pogosto posnema naravno, vendar je manj pogosto, da narava posnema umetnost. Na Tajskem je vse mogoče in tako tudi na Koh Samuiu. Oglejte si Dedek in Babica skali, ki sta videti kot moške in ženske genitalije.

Angthong National Marine Park - 28 km od Koh SAmuia
Je arhipelag 42 otokov v zalivu Tajske z visokimi apnenčastimi gorami, gosto džunglo, belimi peščenimi plažami, plodnimi mangrovi, slapovi in skritimi jezeri. Je zaščiteno območje na Koh Samuiu in dom eksotičnih divijih živali in morskih bitij.

Slap Namuang – Nathon
Čeprav ima Koh Samui več slapov sta dva Na Muang slapova daleč najbolj slikovita. Ime Na Muang se nanaša na množične vijolične skale pri slapovih. Skale in drevesne korenine tvorijo naravno stopnišče, ki vodi do baze prvega Na Muang, velik naravni bazen tik pod slapom. 10 minutni sprehod do planine pa vas pripelje do najlepšega drugega Na Muang slapa.

Mumificirani menihi v Wat Khunaram – Lamai
Tukaj je na ogled najbolj znan mumificiran menih Luang Pordaeng. Umrl je več kot 20 let nazaj in po njegovih navodilih je bilo njegovo telo, dano v posebej izdelano stekleno škatlo, ki je tam ostalo še do danes in že kaže nekaj znakov razpadanja.

Koh Samui akvarij in šov tigrov – Hua Tanon
Oba akvarij in živalski vrt nudita ogromno tropskih zanimivosti tako pod in nad vodo. V akvariju boste videli veliko koralnih rib, velikanskih somov in več morskih psov... V živalskem vrtu pa vas čakajo jugovzhodni azijski tigri, papige, kljunorožci, morski sokoli, orli ali celo vidre, ki vas bodo zabavale, če bodo dobre volje.

Ladyboy kabaret šov - Chaweng Beach
Mogoče šov ni za vsakogar pa je kljub temu vreden ogleda. Katoeys ali »tretji spol« so svetovno znani, deloma zato, ker so tako ženstveni. V resnici je težko ugotoviti ali je bila lepa dama, dama že ob rojstvu, na kar so ob spoznanju, mnogi turisti resnično presenečeni.

Skrivnostni Buddha vrtovi - Koh Samui hribi
So skriti visoko v hribih v notranjosti Koh Samuia in ponujajo veličasten razgled in nenavadno zbirko kipov, sredi bujne džungle. Vrtovi so delo starega kmeta sadja s Koh Samuia, ki je leta 1976 začel z izdelavo več kipov in templjev okoli družinskega posestva. 

Kačja farma - Baan Taling Ngam
Tukaj si boste ogledali predstavo najbolj grozljivih in strupenih kač v Aziji. Ogled vključuje tudi petelinje boje, ogled stonog, škorpijonov. Ena od zanimivosti, ki si jo mora vsak obiskovalec na Koh Samuiu ogledati.

Wat Plai Laem – Velika Buddha plaža
Nahaja se v bližini Velikega Buddhe na severu otoka Koh Samui. Wat Plai Laem je barvit, zanimiv na novo zgrajen budistični tempelj. Tempelj ima zelo bogato okrašen dekor in umetnost. Podobo boginje usmiljenja Guanyin z osemnajstimi rokami in velikega belega kitajskega Buddho, postavljena na jezeru. Če boste darovali denar za vzdrževanje templja, boste prejeli vrečko hrane, s katero nahranite ribe v jezeru.

1.DAN: Benetke – Bangkok – Koh Samui
Odhod iz Benetek do Bangkoka. Pot nadaljujete z notranjim poletom do otoka Koh Samui. Po pristanku vas bo na letališču pričakal lokalni predstavnik in vas odpeljal do izbranega hotela.
Po želji lahko naredite tudi postanek v Bangkoku.

2. – 10. DAN: Počitnice na Koh Samui
Prihod v izbrani hotel in počitnice. Po želji vam lahko organiziramo vodene oglede po otoku ali dnevne izlete na sosednje otočke. Izbirate lahko med 3*, 4* in 5* hoteli.

11. DAN: Odhod
Organiziran imate prevoz do letališča in polet proti domu. Na poti domov se lahko ustavite v Dubaju, Abu Dhabiju, Istanbulu, odvisno s katero letalsko družbo letite.

Poročni paketi