Počitnice na Tajskem, Phuket
Kategorija hotela
★ ★ ★ ★ ☆
Cene
od 1.200 € na osebo
O hotelu

Toplo modro morje, tropski sončni zahodi vse to in še več ponuja Phuket otok na Tajskem, ki je najbolj znana počitniška destinacija v Aziji. Potapljanje v andamanskem morju, igranje golfa, razburljive eko avanture bodo popestrile vaše počitnice na Tajskem. Phuket je mesto, kjer si boste razširili svoja obzorja. Odpeljite se z gliserjem na sosednje otočke ali križarite okoli mističnega Phang Nga Baya. Zvečer lahko začutite živahno nočno življenje na svetovno znani Patong plaži.

Sanjske plaže so sigurno zvezde tega otočka, ki je največji in najbogatejši otok na Tajskem. Ker ima drugo največje letališče na Tajskem in povezavo s kopnim preko cestnih mostov, je Phuket lahko dostopna destinacija na zahodni obali andamanskega morja. Otok privlači turiste s celega sveta. Phuket se ponaša tudi s paleto kulturnih in zabavnih znamenitosti, ki segajo od klubov na živahni Patong plaži do narodnih parkov, templjev in muzejev.

Na Puketu lahko preživite tudi aktivne počitnice od globokomorskega potapljanja, šnorkljanja do pohodov v gorato notranjost otoka.Na Phuketu ne manjka tudi zdravilišč, dobrih restavracij in hotelov.

Svetujemo 10 najbolj zanimivih krajev na Phuketu

Hat Patong
Več kot 50 let nenehnega razvoja se je iz osamljene plaže preoblikovala na najbolj počitniško plažo na Phuketu. Plaža je najbolj znana po nočnem življenju. Nahaja se na zahodni obali Phuketa. Primore več sto restavracij, diskotek, klubov, barov, ki so večinoma locirane na ulici Bangla. Tukaj boste našli tudi nekaj trgovin višjega ranga ter posebnih butikov. Kljub masovnem turizmu velja za eno najlepših plaž na Tajskem. 

Hat Karon
Le kratko vožnjo južno od živahnega Patonga se nahaja Karon plaža, ki je druga najbolj priljubljena lokacija na Phuketu. Karon plaža privablja obiskovalce, ki želijo udobno namestitev, sprostitev in uživanje v soncu, morju in pesku. Tretja najdaljša plaža vam ponuja snorklanje, potapljanje in paleto vrhunskih restavracij z morskimi sadeži.

Hat Kata
Znana kot sestra Karon plaže, se nahaja južno od njene sorodnice in se deli na dva odseka zlate peščene plaže, ki sta ločeni s skalami. Na severu Kata Yai je čista voda z relativno varnimi pogoji za kopanje in je najbolj zanimiva za družine. Ogromno resortov, restavracij, trgovin se nahaja čez cesto ob plaži. Kata Noi plaža je majhen zaliv lociran med gozdnatimi hribi. Zaradi visokih valoh je pravi raj za deskarje. 

Tajska, Phuket
Phuket je največje mesto, ki obiskovalcem ponuja korak nazaj v čas, kjer lahko raziskujejo bogato zgodovino otoka. Rudarstvo je na Phuketu dobilo razcvet v 19. stoletju. Šarm mesta obdaja čudovita kitajsko portugalska arhitektura, zgrajena v tej uspešni dobi. Pravi magnet za kupce pa so v Old Townu čudovite pisane trgovinice, kjer lahko kupite posebnosti kot so kovinske zlitine narejene iz kositra, batik oblačila ter Trompe-l'œil slik Phuketa... Ne spustite obisk Trickeye muzeja.

Hat Rawai
Kljub temu, da je bila Rawai plaža prva ustanovljena turistična plaža na Phuketu je danes bolj znana kot odskočna točka za island-hoping ture. Plaža je namenjena pristanišču za dolgorepe čolne, gliserje in ribiške čolne. Tukaj si lahko kupite svežo ulovljeno ribo in jo odnesete v sosednjo restavracijo, kjer vam jo spečejo na žaru.

Hat Surin
Za višji rang počitnic na plaži priporočamo nepremagljivo udobje luksuznih letovišč na otočku imenovanem Millionaire's Row. Resorti na tem območju ponujajo vse od zdraviliškega turizma, tečajev tajske kuhinje do jahanja slonov. Otok je obdan z zibajočimi Casuarina drevesi, lepo negovanim peskom in kristalno čisto vodo. Mirna voda je večino leta idealna za kajak in snorklanje. Močni tokovi izven sezone niso primerni za plavanje.

Hat Kamala
Na severu Patonga leži mirna slikovita Kamala plaža, ki je idealna za kopanje, sončanje in snorklanje. Severni del Kamala plaže ima koralni greben, ki vabi na podvodne dogodivščine, medtem, ko ima preostali del plaže peščeno morsko dno idealno za hojo po vodi. Na južnem koncu plaže se nahaja budistični tempelj Wat Baan Kamala, ki preko slik in kipov prikazuje življenje Buddhe. Obiščite tudi Phuket Fantasea tematski park, ki je odličen kraj za družine, za raziskovanje kulturne dediščine v državi.

Hat Nai Han
Pogosto jo imenjujejo Hat Nai Harn, osamljena plaža se nahaja na najužnejši točki Phuket otoka. Kot dom Nai Han samostana je ta plaža daleč od turističnega vrveža, čeprav se tudi tukaj niza nekaj resortov vzdolž plaže, prav tako je tudi sidrišče za obisk jaht. Zelo blizu se nahaja tudi Phrompthep Cape najbolj priljubljena razgledna točka Phuketa. Vsak večer si popotniki s celega sveta pridejo ogledati sončni zahod.  

Cape Panwa
Rt, ki se razteza od jugovzhodnega vogala Phuketa je dom številnih znamenitosti vrednih ogleda, vključno z Khao Khat in Panwa plažo. Tukaj je pesek bolj grob kot drugje na otoku, saj je kraj se neprizadet urbanizacije. Plaža ponuja nekaj resortov, kjer lahko v obmorksih vilah uživate v sproščenem, mirnem okolju in udobju. V bližini je pred kratkim prenovljen Phuket akvarij, kjer se bodo obiskovalci lahko sprehodili skozi dolg podvodni tunel in si od blizu pogledali morsko življenje, ki sega od morskih psov do skatov. 

Hat Mai Khao
Je plaža na severozahodni obali Phuketa. Znana je tudi kot letališka plaža saj je zelo blizu letališča. Severni del plaže je znan kot Hat Sai Khao, krasijo jo nasadi Casuarina dreves vzdolž obale. Območje okrog Mai Khao je še vedno zelo mirno in nerazvito in je del narodnega parka Sirinat. Ob mirnih dneh je tukaj mogoče hoditi kilometre ne da bi srečal živo dušo. Ne daleč stran je oster padec v andamansko morje zato je plavanje od maja do novembra zelo nevarno.

 

 

1.DAN: Benetke – Bangkok – Phuket
Polet iz Benetk do Phuketa. Po pristanku vas bo na letališču pričakal lokalni predstavnik in vas odpeljal do izbranega hotela.
Zaradi poleta preko Bangkoka imate lahko tudi postanek v Bangkoku.

2. – 10. DAN: Phuket
Prihod v izbrani hotel in počitnice. Po želji vam lahko organiziramo vodene oglede po otoku ali dnevne izlete na sosednje otočke kot so znani Phi Phi otočki. Izbirate lahko med 3*, 4* in 5* hoteli.

11. DAN: Odhod
Organiziran boste imeli prevoz do letališča in polet proti domu. Na poti domov se po želji lahko ustavite v Dubaju, Abu Dhabiju, Istanbulu, odvisno je s katero letalsko družbo letite.

Poročni paketi