Antigua

Antigua je karibski otok, ki leži v osrčju Leeward otočkom in je glavni otok Antigue in Barbude. Leži na vhodnem delu Karibov. Zaradi koralnega grebena privablja ljubitelje potapljanja in snorkljanja. Konstantni rahel veter, peščeno bela mivka in turkizno modro morje sta raj za turiste. Ob počitnicah na Antigui bi lahko vsak dan obiskali drugo plažo in vseeno ne boste videli vseh.

Antigua

Kdaj odpotovati na Antiguo?

Antigua je tropski otok, kar pomeni, da ga lahko izberete za potovanje kar celo leto. Največja sezona potovanja na Antiguo je med decembrom in aprilom. Najboljša meseca sta januar in april. Od meseca junija do meseca novembra se boste ognili največji gneči in tudi cene nastanitvenih kapacitet bodo nižje.

Temperature

Antigua zmerno in suho klimo in ni meseca, ki ga ne bi priporočili za izbor potovanje. Povprečna temperatura se giblje med 25°C do 28 °C. Zimski meseci od decembra in do marca so lahko malo hladnejši v večernih urah, vendar še vedno zelo prijetni. Od junija do novembra je ciklonsko obdobje, kjer pa so cikloni zelo redki. Več verjetnosti je, da boste doživeli le tropsko nevihto.

Zanimivosti Antigue

Za vas smo izbrali top 10 stvari, ki jih morate videti.

1. Nekaj najlepših plaž Antigue
Half Moon Bay, kjer ne boste našli gneče. Res je, da ni sence, kar mogoče ni primerna za družine, je pa ena najbolj naravnih plaž Antigue.
Galley Bay, na zahodnem delu Antigue, ki je dobila nagrado za najboljšo plažo na Antigui.
Pigeon beach, priljubljena za pare z otroki saj je poskrbljeno za igralni kotiček. Radi jo obiskujejo tudi lokalni prebivalci.
Dickenson Bay je javna plaža, kjer se bo našlo aktivnosti za ljubitelje vodnih športov. Opremljena je z ležalniki in senčniki.

2.  Nekaj restavracij, vredno obiska
Mad Mongoose Bar & Restaurant, glasne atmosfere z glasbo v ozadju, boste jedli dobro in morda nadaljevali včer pozno v noč.
Sottovento on the beach je italijanska restavracija, kjer se italijanske jedi mešajo z lokalnimi začimbami in lokalnimi produkti. Našli boste tudi mediteranske jedi v ponudbi.
Tropical grill restavracijah znana po jedeh na žaru.
Sheer Rocks Antigua, Ali Baba Hookah, Sun Ra Restaurant, Ticchio Italian Food and Wine, Ana's Restaurant & Art Gallery

3. Jedi, ki jih morate poizkusiti
Zajtrk Antigue vedno vključuje slano ribo.
Ducana je jed s sladkim krompirjem v kombinaciji s cimetom, kokosa in buče in ostalo sezonsko sadje, zavito v bananine liste in kuhano v vodi. Poizkusite jo lahko v St John's mestu.
Morska hrana s kreolsko omako, okusna, malo pekoča jed s čebulo, poprom in česnom v kombinaciji rib, jastoga, škampov in drugih morskih jedi.

4. Organski vrt
Vse bolj priljubljeno je jesti zdravo in organsko pridelano hrano. Za tiste ljubitelje, bo organski vrt v Antigui raj na zemlji. Obiščite restavracijo The Inn, kjer boste lahko uživali v jedeh skrbno izbrane organsko pridelanih zelišč in zelenjave njihovega kuharja.

5. Footsteps Rainforest Hiking (tropski gozd)
Najdite lokalnega Rasta Dassa, ki pozna vsak kotiček Antigue in bo z veseljem delil pohodniško dogodivščino po gozdu.
Najbolj pogosto se ture pričnejo na Fig Tree Studio galeriji umetnosti.

6. Tržnica
Banane, limete, mango, črni anananas ter še mnogo drugih sadežev in zelenjave boste našli na tržnici na St John's.
Najbolj obiskana je ob petkih in sobotah.

7. Nelson's Dockyard nacionalni park
Obiščie nacionalni park imenovan po Horatio Nelsonu, kjer boste videli ogromno zgodovinskih znamenitosti Antigue.

8. Nočno življenje Antigue
Nočno življenje na Antigui je lahko neskočno. Našli boste bare in nočne klube, ki vrtijo mednarodno kot lokalno glasbo:
Nekaj barov, ki jih priporočamo.
Mad Mongoose, Millers by the Sea, Shirley Heights Lookout, C&C Wine Ba ali Abracadabra

9. Snorkljanje
Najbolj priporočljivo je, da si izberete lokalno agencijo, ki ponuja izlete. Priporočlji izlet po karibskem morju, kjer boste na čolnu uživali ob pogledu na kristalno čisto morju do najelpših lokacij za snorkljanje, izlet pa zaključili s kosilom pripravljenih lokalnih jedi.

10. Devil's Bridge
Naravno oblikovan greben na vzhodnem delu Antigue, ki mu pravijo Devil's bridge/hudičev most, ki je svojo obliko oblikoval zaradi močnih valov. Zaradi drsečih tal, prečkanje mosta ni priporočljivo. Ogled je brezplačen.


Dobro je vedeti

Pripravite se na cestne prodajalce, kljub temu, da se zavedamo, da je to njihovo preživetje, bolj vstrajnih ni. Tako je tudi s taksisti. Lahko je zelo nadležno.
Priporočamo visok faktro zaščite proti soncem, klobuk in minimalno izpostavljanje soncu.
Na sami destinaciji si kupite zaščito proti insektom.
Pred odhodom na destinacijo preverite ali so potrebna cepljenja.
Pred odhodm poskrbite za ureditev turističnega zdravstvenega zavarovanja na sami destinaciji
Viza za državljane republike Slovenije ni potrebna. V primeru, da ste iz druge države, predlagamo, da v vaši državi preverite ali je viza potrebna.

Poročni paketi