Poroka na Karibih, St Lucija
Kategorija hotela
★ ★ ★ ★ ★
Cene
od 1.350 € na par
St Lucija

St Lucia je otok vzhodnih Karibov, ki je znan po dveh gorah imenovanih The Pitons. Gori ležita na na zahodnem delu otoka. Otok je znan tudi po svojih top lokacijah za potapljanje, tropskimi gozdovi in slapovi in plažah, ki so vulkanskega izvora.
St Lucia je zelo pogosta točka stopa križark, ki plujejo po Karibih.

Za St Lucijo lahko rečemo, da je destinacija dveh otokov v enem. Na severnem delu nudi udobje in najlepši zaliv, na jugu s čudovito okolico starih plantaž, skritih plaž in geološki čudež dveh gor.

Kdaj odpotovati na St Lucijo?
Najboljši čas za izbor potovanje na St Lucijo je od maja do junija. V tem obdobju so krasne temperature, cene hotelov so bolj dostopne, v začetku maja pa je znani Jazz & art festival, ki je na Pigeon otoku nacionalnega parka.
V kasnejših mesecih od konec junija in do oktobra je ciklonsko obdobje in temperature so najvišje.
V tem obdobju boste videli ljudi plesati po ulicah saj je karnevalsko obdobje

Najbolj obiskan je otok od meseca decembra do aprila. Takrat so tudi cene hotelske ponudbe najvišje.

Temperature
November je najbolj vroč mesec na St Luciji. Povprečne temperature so 29 °C. Najbolj mrzel mesec je januar kjer temperatura naraste do 26 °C. Najbolj deževen mesec je september. Z aljubitelje toplega morja pa je najboljši mesec avgust saj ima morje kar 29 °C.
Povprečne temperature skozi celo leto so na St Luciji od 24 °C pa do 31 °C. Redko se temperature spustijo na 22°C in narastejo do 32 °C.

Zanimivosti St Lucije
Za vas smo izbrali to 10 stvari, ki jih morate obiskati.

1. Hrana na St Luciji
Banane, mango, pasijonke, limete, buče, avokado, kumare, papaja in kokos ter ostala zelenjava sestavljajo tradicionalne jedi na St Luciji.
Francoski vpliv na pripravo jedi je zelo močen, večina kuharjev pa je kreolskega rodu.
V restavracijah in barih boste našli mednarodne jedi kot so zrezki, testenine in pice, na vsakem meniju pa bo tudi sveža riba ali jastog, ki je dostopen od meseca avgusta do marca.
Tradicionalne jedi St Lucije so obare, polnjene rakovice, piščenec na različne načine z lokalnimi začimbami, za sladico pa poizkusite kuhane zelene banane. Večino mesa uvažajo iz Argentine IN Nove Zelandije.

2. Restavracije na St Luciji
Priporočamo, da obiščete naslednje restavracije:
Cenovno ugodna restavracija je ROWLEY'S CAFÉ v Marina vasici, Marigot Bay (francoski kuhki, rogljiči, sočni burgerji, sendviči, pice, wrapsi in focaccio, kar si boste zaželeli. Zraven vam bodo postregli s kavico, naravnim sokom, ali belo kavo.
Za malo dražje restavracije priporočamo obisk Boucan restavracije za ljubitelje čokolade. Restavracija leži na plantaži kakava. Ponujajo čokoladne prelive, ki pašejo na solate, kakavov gazpacho, kakavove raviole, kakavovo maslo ob kruhkih in še mnogo drugih kakavovih specialitet.

Buzz restavracija ribjih specialitet, Asspara indijske hrane ali Dasheene at Ladera tradicionalne karibske hrane.
Dražje restavracije  za romantične večerje ali razvajanje so Coal Pot s pogledom na Vigie zaliv, Jacques jedi, vrhunskega francoskega kuharja vam bo pripravljal jedi francoske kuhinje, kjer boste uživali ob pogledu na morje.

3. Najlepše plaže ST Lucije
Vse plaže na St Luciji, tudi tiste v hotelih so javne plaže. Na zahodu so plaže bolj umirjenega morja, primerne za plavanje in vodne športe, na vzhodu pa boste našli bolj divje plaže Atlantskega morja.
Obiščite plažo Reduit, Jalousie plažo in Anse Chastanet plažo.

4. Tet Paul Nature pot
Za ljubitelje pohodništva vas bo 45 minut dolga pot vas bo navdušila. Priporočamo najem lokalnega vodnika. Pot je primerna tudi za družine.
Neverjetno zemljišče, polno kulture, zgodovinske znamenistosti in eksotičnih rož.

5. Soufrière posestvo
Soufrière posestvo, najstarejše posestvo na St Luciji, je bilo last Devaux družine iz leta 1713. Čez posestvo teče reka imenovana reka diamantov. Governer St Lucije je poslala v Fracijo testirat vodo iz mineralnih vrelcov, kjer so potrdili, da je voda dobra za zdravljenje revme in težave s kožo.
Na posestvi boste našli botaničen vrt, pohodniške poti, slap in mineralne kopeli.

6. Rodney Bay
Rodney Bay je zaliv na St Luciji, dolg od severohadnega dela obale na otoku, do severnega dela Choc zaliva. Rodney zaliv je postal središče lokalnega prebivalstva in turistov.
Uživajte v lokalnih jedeh različnih restavracij, nočnemu življenju in obiščite trgovski center kjer boste našli spominke za domov.

7. Nočno življenje na St Luciji
Delirius je eleganten bar v središču Rodney Bay vasice nudi cocktaile iz svežega lokalnega sadja, kot najbolj popularne.
Gros Islet Jump Up, severno od Rodney Baya, ponuja zabave na prostem v karibskem stilu.
The Cane Bar, na Sugar plaži, v Viceroy resortu, kjer boste okusili različne vrste pijač iz lokalnega ruma.
Veliko barov ob petkih vrti glasbo v živo, kot je jazz in blues. Na primer v Fire Grill & Lounge Baru.

8. Marigot Bay
Zaliv leži na jugu glavnega mesta Castries, ki je popolna lokacija za raziskovanje otoka St Lucia. V Marigot zalivu boste našli nastanitvene kapacitete, barov, restavracij, ter pestro ponudbo izletov in aktivnosti.

9. Aktivne počitnice na St Luciji
Vodni športi, vodni park za otroke, gorsko kolesarjenje, vožnja s segwayi, dogodivščine tropskega gozda, spuščanje po žici in še mnogo več. St Lucija je zelo priljubljena med turisti, ki na dopustu ne radi počivajo.

10. Romantične počitnice na St Luciji
St Lucija ponuja večje, manjše, luksuzne in bolj ugodne ponudbe nastanitvenih kapacitet. Najbolj pa navduši na manjšimi romantičnimi resorti.
Ladera Resort, Stonefield Estate Resort, Bananaquit House, Fond Doux, La Bagatelle...

Dobro je vedeti

 • Na St Luciji je za zdravstvo dobro poskrbljeno, ne pozabite pa na turistično zavarovanje pred vašim odhodom.
 • Predlagamo nakup sprejev proti mrčesu. Našpricajte se preden zapustite hotel.
 • Ob cestni prodajalci so zelo vstrajni, kar pa je pogosto lahko že zelo nadležno. Poskušajte se jim ogniti in jih ignorirajte. Če pa bi vam kakšen spominek, ki ga ponujajo ustrezal, pazite, da vas ne oberejo.
 • Cepljenja za St Lucijo niso potrebna. Vseeno se pred potovanjem pozanimajte na zavodu za zdravstvo.
 • Viza za St Lucijo za državljane Republike Slovenije ni potrebna. Za državljane preostalih destinacij, prosimo, da se za vizo pozanimate pred vašim odhodom.

 

Poročni paketi

Poroka na Karibih, St. Lucia

Od 1.350 € na par
 • civilni poročni obred (rezervacijo datuma poroke na matičnem uradu, organizacijo in pošiljanje dokumentov na St. Lucio, izdajo uradnega poročnega certifikata z Apostille, po potrebi pošiljanje certifikata, priči na poroki, organizacijo obiskov lokalnih uradov in prevoze, pridobitev dovoljenja za poroko, stalno pomoč lokalnega partnerja in poročnega koordinatorja na St. Luciji )
 • osnovni poročni paket (okrasitev lokacije poroke (tropsko okrašen obok), poročni šopek za nevesto, cvet za ženina, steklenica premium penečega vina, prevoz mladoporočencev do lokacije poroke (velja za hotele na severu otoka)
 • organizacijo potovanja in stalno pomoč Divine Travel pred in med potovanjem

Lokacije porok:

 • Lokacija poroke na plaži (je že vključena v osnovni poročni paket)
 • Poroka na Pigeon Islandu (več različnih lokacij v sklopu narodnega parka) doplačilo na osnovni poročni paket 300  na par
 • Poroka na plaži na južnem delu otoka, doplačilo na osnovni poročni paket 400  na par
 • Luksuzna poroka na jahti, doplačilo na osnovni poročni paket 1.410  na par
 • Poroka na križarki, doplačilo na osnovni poročni paket 430  na par

Dodatki

Fotograf:

 • 1 ura in pol fotografiranja, 60 fotografij na DVD (visoka resolucija) 660
 • Freelance fotograf, 1 ura in pol fotografiranja, 40 fotografij na CD 460
 • poročna torta za cca. 12 oseb 90