Poroka na Karibih, St Maarten
Kategorija hotela
★ ★ ★ ★ ★
Cene
Od 2.400 € na osebo
St Maarten

Karibski otoček St Maarten, ki je pol francoski in pol nizozemski otok. Leži na severnem delu Karibov, približno 330 km vzhodno od Puerto Rica. 87 km2 zajema francoskemu delu in 53 km2 nizozemskemu delu.
Prebivalci so dokaj enako razporejemo, malenkost več jih je na nizozemskem delu otoka.

Večina sončnih dni, svetlo rdeče, oranžne in rumene barve pokrajine, ki jo pokrivajo drevesa in lepe plaže so vabilo na St Maarten otok, vsakega turista.

Otok je priljubljen med mladimi kot tudi družinami. Vse več pa je zanimanja tudi za poroko.

Kdaj odpotovati na St Maarten?
Najboljši čas za obisk otoka St Maarten je mesec maj ali junij ali med mesecem novembrom in do sredine decembra. V tem času hoteli ponujajo najboljšo ceno.

Vreme je primerno za potovanje skozi celo leto. Od konca maja do konca septembra je obdobje ciklonov, ki prinašajo slabo vreme in dež. Večina hotelov, restavracij in barov je v tem času zaprtih.

Najboljši čas za potovanje na otok St Maarten je od novembra do konca aprila.

Najbolj sušen mesec je mesec maj. Največ dežja je meseca septembra. Najboljši mesec za izbor za potovanja je mesec december.

Temperature
Temperature se na otoku čez leto ne spreminjajo kaj preveč in so skozi celo leto visoko. Najvišje temperature narastejo tja do 32 °C in sicer v mesecih julij in avgust.
Povprečna temperatura čez dan naraste do 27 °C.

Zanimivosti St Maartena
Za vas smo izbrali to 10 stvari, ki jih morate videti.

1. Lokalne jedi
Če ste ljubitelji poizkušanja novih okusov, vas bodo najbolj znane lokalne jedi in pijače na St Maartenu navdušile. Združujejo jih tradicionalne in lokalne začimbe s priokusom evropskega hrane.
Planteur's punch pijača iz ruma, pomarančnega soka, ananasovega soka, agavin sok, sladkorni trst, zeliščna grenčica in muškatni orešček. Hladna pijača, ki vas bo hladila v vročih dneh na otoku.
Svinjska rebra so najbolj tradicionalna jed na St Maartenu in vsako je pripravlja na svoj način.
Trska riba, ki jo strežejo lahko kot predjed, glavna jed ali za kosilo s solato. Da se znebijo soli, jo namakajo 12 ur v morzli vodi. Nato jo kuhajo 5 minut. Ribo očistijo in jo na blagem ognju popečejo s čebulco in zelenjavo. Na koncu dodajo timijan, poper in tabasco.

2. Restavracije
Na St Maartenu je več kot 400 restavracij. Okusili boste lahko francosko, tajsko, italijansko, vietnamsko, indijsko in japonsko in seveda karibsko hrano. Najboljše restavracije so na Grand Case na francoskem delu otoka, vendar se ne smete omejieti na ta predel, saj morate poizkusiti tudi hrano v manjših vaseh.
V najvišji sezoni za najboljše restavracije priporočajo tudi po mesec dni rezervacije v naprej.
V restavracijah na francoskem delu St Maartena pričakujejo tudi napitnino 5 – 10 % od končnega zneska, ki pa je priporočljiva s plačilom v gotovini.
Nekaj restaracij:

 • za uživanje s pogledom na morje je Anse Marcel Beach restavracija
 • Baccus restavarcija za kosilo lokalne ponudbe
 • Johnny Bridgewater je glavni kuhar jedi na žaru
 • Khush restavracija znana po eksotičnih menijih


3. Plaže
70 km dolga obala med Atlantskim in Karibskim morjem. St Maarten je znan po najlepših plažah, ki je vsaka po sebi edinstvena.
Izbirate lahko med plažami primerne za potapljanje in snorkljanje, wakeboarding, windsurfing ali kitesurfing. Ali pa poiščite plažo, kjer boste le uživali v mehki mivki s pogledom na turkizno morje.
Priporočamo Long Bay, Plum Bay, Red Bay, Nettle Bay, Lovers Beach, Happy Bay in še mnoge druge.

4. Nočno življenje
Na karibskem otočku St Maarten se vam bo dan z lahkoto nadaljeval tudi dolgo v noč.
Na Francoskem ali Nizozemskem delu je ponudba barov z glasbo v živo, restavracij, kjer lahko večer nadaljujte s pokušanjem lokalnih pijač ali pa se odpravite v nočni klub. Nočni klubi se napolnijo od 1.00 ure naprej.
Nekaj smo jih našteli za vas.

 • Red Piano Bar ali Sopranos Piano Bar z glasbo v živo
 • Prive Hookah & Sky Lounge kjer se boste naplesali z razgledom na karibsko morje
 • Tantra Night Club & Sanctuary


5. Loterie Farm
Kmetija Loterie je locirana na najvišji točki St Maartena na 424m.
Včasih plantaža sladkorja, danes tropski gozd, ponuja zdaj zip-linning, kjer boste našli rože, drevesa in živali, ki so zaščitene. V gozdu je skriti Forest Cafe in Tree Lounge, kjer se boste lahko ustavili za počitek in osvežitev z nepozabnim razgledom.
Aprila 2011 so odprli na 500m2 kopalno območje, ki je obdano s tropsko vegetacijo. Možnost najema tudi hišk, ki sprejemejo do 10 oseb.

6. Narava
Kaktus, hibiskus, rože raja, ptiči, pelikani in še mnoge druge živali in rastline so danes bolj zaščitene, saj so postavili naravni rezervat šele v letu 1998.
St Maarten nacionalni park pokriva kar 3060 hektarjev in je lociran na severvzhodnem delu otoka. Vključuje skalnato obalo, klife in plaže, ki so dom številnim živalim.
Narava je tista, ki je na otoku St Maarten ne boste pogrešali.

8. Poroke na St Maartenu
Vsaka lokacija, kjer se boste poročili na otoku St Maarten bo edinstvena zaradi svoje narave, ki jo otok ponuja.
Predlagamo poroko v mestni hiši za tiste, ki si želijo hitrega in preprostega obreda ali poroke na plaži, ki bo romantična, le za vaju, zraven pa vas bo spremljalo šumenje karibskega morja.

9. Marigot Market place/tržnica
Čar vsake destinacije je tržnica in tudi na St Maartenu jo obiščite. Lokalni pridelki, izdelki, začimbe in spominki, ki jih boste lahko nakupili za svoje najbližje.
Marigot Market leži ob morju in je poln turistov kot lokalnih prebivalcev, vsak dan.
Ob sredah in sobotah zjutraj boste dobili najbolj sveži ulov ribičev.

10. Plantaža Mont Vernon
Je ena izmed zanimivosti, ki ste opomni kako bogata zgodovina je otoka St Maarten. Kava, sladkor, sladki krompir, bombaž in tobak so pridelki, ki jih je otok včasih izvažal tudi v Evropo.

Kaj vse videti in početi na St Maarten otoku je ogromno. Našteli smo nekaj zanimivosti, ki bodo vaše potovanje naredile še bolj posebne.

Dobro je vedeti
St Maarten je varna destinacija, paziti pa morate na priložnostni kriminal. Pazite na pozabljene odprte torbice, ne puščajte oken odprtih, če je vaša soba v pritličju ali ključev v najetem avtomobilu. Tako kot pri nas, boste lahko izpostavljeni kriminalu.
Lokalni prebivalci so prijazni in z veseljem vam bodo pomagali.

Pazite na svoje osebne dokumente (predlagamo kopijo dokumentov pred odhodom). Ne pozabite na turistično zdravstveno zavarovanje pred odhodom.

Poročni paketi

Poročni paket v mestni hiši, St. Maarten

2.100 € na par
 • civilni poročni obred (rezervacijo datuma poroke na matičnem uradu, organizacijo in pošiljanje dokumentov na St. Maarten, izdajo uradnega poročnega certifikata z Apostille, po potrebi pošiljanje certifikata, priči na poroki, prevoz na lokacijo poroke, pridobitev dovoljenja za poroko, stalno pomoč lokalnega partnerja in poročnega koordinatorja na St. Maartenu, organizacijo potovanja, stalno pomoč Divine Travel pred in med potovanjem)
 • osnovni poročni paket (1 ura fotografiranja + CD z vsemi fotografijami, poročni šopek in cvet za ženina)


  Lokacije porok:
 • mestna hiša (hitra in brez stresa)

Poročni paket na plaži, St Maarten

2.900 € na par
 • civilni poročni obred (rezervacijo datuma poroke na matičnem uradu, organizacijo in pošiljanje dokumentov na St. Maarten, izdajo uradnega poročnega certifikata z Apostille, po potrebi pošiljanje certifikata, 6 prič na poroki, prevoz na lokacijo poroke, pridobitev dovoljenja za poroko, stalno pomoč lokalnega partnerja in poročnega koordinatorja na St. Maartenu, organizacijo potovanja, stalno pomoč Divine Travel pred in med potovanjem)
 • osnovni poročni paket (tropsko prizorišče, tropski poročni šopek in cvet za ženina, 2 uri fotografiranja, glasbena spremljava, steklenica šampanjca, okrasitev lokacije poroke)


           Lokacije porok:

 • plaža (preprost eksotičen, bosonogi poročni obred na prekrasni beli peščeni plaži)