Sejšeli – 10 stvari, ki jih morate doživeti - 1. del

Sejšeli slovijo po čudovitih plažah, ki jih uvrščajo med najlepše na svetu. A otočki ponujajo veliko več kot to. Čudovito poročno potovanje, sanjsko poroko v tujini ali le počitnikovanje boste doživeli tudi vsi tisti, ki cenite dobro hrano, radi raziskujete naravne znamenitosti, spoznavate lokalno kulturo, ste ljubitelji vodnih športov ali zgolj uživate v objemu neokrnjene narave.   

Pripravili smo seznam najbolj tipičnih krajev, aktivnosti in znamenitosti, ki jih ne smete zamuditi, ko potujete na Sejšele.

1. Victoria – glavno mesto Sejšelov

Majhno mestece na otoku Mahe predstavlja dom tretjine populacije Sejšelov in ga boste lahko raziskali kar peš – od zahodnega dela mesta čez center do pristanišča vam bo vzelo pičlih 15 minut. Okusite lokalni vrvež in se ustavite na tržnici Sir Selwyn Selwyn-Clarke Market, obiščite lahko še muzej, obvezno pa nekaj časa preživite v nacionalnem botaničnem vrtu Sejšelov, ki predstavlja kopico eksotičnih in endemičnih rastlin na 5 hektarjih – le ne pozabite na repelente!

undefined

2. Naravni rezervat Vallée de Mai

Srce otoka Preslin, Vallée de Mai, je pod zaščito organizacije UNESCO in poznan tudi kot rajski vrt. V objemu pristne džungle v družbi nekaj tisoč kokosovih dreves boste začutili utrip davne zgodovine, nespremenjene milijone let. Navdušil vas bo bogat rastlinski in živalski svet (srečate lahko tudi kameleone in črno papigo), in čudovit pogled iz razgledne točke Glacis Noire.

undefined

undefined

3. Preizkusite kreolsko kuhinjo

Lokalna hrana na Sejšelih je čudovita mešanica francoske kuhinje, indijskih jedi in pikantnih okusov orienta. Riba ali hobotnica na žaru z omako iz čilijev, ingverja in česna je ena najbolj priljubljenih nacionalnih jedi. Seveda dominirajo morske jedi z rižem kot prilogo, uživali pa boste tudi v osvežujočih sladicah iz kokosovega mleka in lokalnega sadja, na primer papaje in zlatega jabolka.

undefined

4. Otok La Digue (Anse Source D'Argent)

Četrti največji otok Sejšelov La Digue je raj za vse ljubitelje narave, ki bi radi začutili tudi utrip tradicionalnega otoškega življenja. Priljubljeni prevozni sredstvi sta kolo in voz, ki ga vleče vol. Obiščite svetovno znano plažo Anse Source D'Argent, ki jo boste spoznali iz številnih reklam in razglednic, kljub temu, da je treba za ogled odšteti okoli 10 evrov.

undefined

5. Curieuse Marine National Park

V bližini severne obale otoka Praslin se nahaja Curieuse, dobrih 5 km2 velik otoček, ki služi kot velik živalski vrt, na katerem kraljujejo redke kopenske sejšelske želve, ki dosežejo čez 100 let starosti. Čudovite velikanke so težke od 100 do 300 kilogramov, z malo sreče pa sicer lahko nanje naletite tudi na bolj dostopnih otokih. Tura na Curieuse bo navdušila vse tiste, ki uživate v pohodništvu in neokrnjeni naravi, saj na otoku ni nikakršnih nastanitev, izlet pa si lahko popestrite z obiskom muzeja.

undefined

Preverite ponudbo potovanj na Sejšele >>

MORDA VAS ZANIMA ŠE:

- Poroka na Sejšelih
- Zakaj poroka na Sejšelih
Veljavnost poroke v tujini
- Poročne obleke poroke na plaži

Divine travel