10 stvari, ki ji morate izkusiti na Mauritiusu – 2. del

V prvem delu članka smo predstavili 5 stvari, za katere verjamemo, da jih ne smete zamuditi, če potujete na idilični Mauritius. Preverite, kaj vse lahko še počnete na tem tropskem otočku in si ustvarite razgiban dopust ali poročno potovanje, ki si ga boste zapomnili za vse življenje.

Aqua Solei Mauritius

Čudovit izlet z gliserjem po jugovzhodnem delu otoka, v sklopu katerega boste obiskali zaščiten morski park in uživali v raziskovanju bogatega življenja pod vodo. Variant je veliko, če se odločite za celodnevni izlet, se boste ustavili na več manjših otočkih za potapljanje in si privoščili tudi kosilo na plaži.

undefined

Preizkusite lokalno hrano na ulici

Mauritius ponuja unikatno mešanico kreolske, afriške, indijske in kitajske hrane, kar se občuti tako v kombinaciji začimb, barv kot različnih okusov. Četudi niste gurmani in ne marate eksotike, preprosto morate poskusite rezance!

undefined

Vodni športi Mauritius

Lahko opazujete razgibano morsko življenje z masko, se podate na potapljanje, ribarite, kajtate, preizkusite vožnjo s padalom, ki ga vleče gliser – t.i. parasailing, surfanje, SUP in celo hojo po morskem dnu!

undefined

Obiščite Port Louis

Če želite začutiti utrip pristnega Mauritiusa, obiščite tržnico v prestolnici, Port Louis. Da bo izkušnja še bolj avtentična, se odpeljite z avtobusom, dan pa si lahko zapolnite tudi z obiskom muzejev, gledališča ali drugih znamenitosti.

undefined

Black River razgledna točka

Black River Gorges je največji otoški nacionalni park in se razteza na 6.700 hektarjih. Gozd predstavlja dom 300 vrstam rastlin, ki jih najdemo le na Mauritiusu in 9 vrstam ptičev. Povzpnite se na razgledno točko, ki je obenem izhodišče tudi za druge planinske ture in uživajte v božanskem pogledu!

undefined

Preverite potovanja na Mauritius >>

Morda vas zanima še:

- Najina mavricijska poroka je bila sanjska
- Romantični Mauritius
- Z otrokom na Mauritius
- Zakaj na poročno potovanje na Mauritius
- Poroka na Mauritiusu