7 nasvetov: kako ravnati s poročno obleko med transportom

Verjamemo, da le malokateri par razmišlja o tem, dokler ni postavljen pred dejstvo. A tik pred zdajci se večina, ki se odpravlja na poroko v tujini, na nas obrne s točno to dilemo. Tako smo nekaj idej, nasvetov in izkušenj strnili v članek.

Ključnega pomena je, da obleka na poroko v tujini prispe v kar najboljšem stanju, zato je dobro, da se pripravite in skušate upoštevati naše nasvete. Ker imamo veliko izkušenj in si želimo, da bi bilo stresa čim manj. In najbrž niste ena tistih nevest, ki za svojo obleko rezervirajo poseben sedež na letalu - ja, tudi to se dogaja! :)

1. Priporočamo, da imate obleko kot ročno prtljago

Ena slabših stvari, ki jih lahko naredite, je, da obleko pospravite v kovček. Veliko stvari gre lahko narobe: vašo prtljago izgubijo, lahko se med transportom poškoduje, četudi srečno prispe na vajino poročno destinacijo, pa jo bo veliko težje zlikati, če je bila ves dan stisnjena v majhnem kovčku.

undefined

2. Zaščitna vreča za oblačila

Prodajalci poročnih oblek večinoma ponujajo tudi posebne zaščitne vrečke, prilagojene za potovanje. Verjemite, da se investicija izplača, zadostovati bi morala slaba 2 m velika vreča, tako da bo prostor tako za poročno obleko kot vlečko.

3. Pravilno zložite obleko na letalu

Najbolje bo, če počakate, da najprej v prostor nad sedeži zložijo ročno prtljago ostali potniki, potem pa dodate svojo obleko na njihovo, tako da je čim bolj ravna. Morda pa lahko prosite osebje, če vašo obleko obesijo v njihovo omaro za shranjevanje plaščev.

undefined

4. Vožnja do hotela

Tako kot pri letu z letalom, naj bo vaša obleka na vrhu ostale prtljage v prtljažnem prostoru avtomobila ali še boljše – v vašem naročju.

5. Izberite pravo blago

Če vas skrbi potovanje, je boljše, če se odločite za obleko iz bombaža, šifona ali jerseya, ki se zlahka zlika ali zravna s paro, medtem ko bo večji izziv svila ali saten, ki se hitro zmečka in težje zlika.

undefined

6. Priprava obleke na lokaciji

Ne čakajte na poročni dan in poskušajte pripravo obleke urediti čim prej ob prihodu v hotel. Vprašajte osebje, če lahko poskrbijo za likanje, ali pa se obrnite na organizatorja poroke.

7. Prinesite s sabo set za šivanje

Potujte pripravljeni! Neljuba presenečenja v zadnjem trenutku se dogajajo, zato je pametno, da za vsak slučaj s sabo prinesete mini set, ki vam bo pomagal oskrbeti nitke ali pokrpati kako luknjico in seveda - pozanimajte se, če potrebujete lastni parni likalnik.

MORDA VAS ZANIMA ŠE:

5 trendov za poroko na plaži 2017
Naše ideje poročnih oblek poroke na plaži
Stvari, ki jih na potovanju ne potrebujete!
- Veljavnost poroke v tujini
"Najina mavricijska poroka je bila sanjska!"

Divine travel