Najbolj priljubljene plaže za poroko na otoku Maui

Večina parov, ki si želi poroke v tujini, sanjajo o zaobljubi na plaži. Havajski otok Maui je idilična, svetovno znana poročna destinacija – zbrali smo nekaj predlogov najbolj priljubljenih plaž.

Pisali smo že o tem, zakaj priporočamo poroko na otoku Maui, tokrat pa smo se posvetili najbolj atraktivnem delu – plažam. Otok Maui ponuja slabih 50 km belih, rdečih in črnih peščenih plaž, razdeljenih na skupno 80 različnih plaž. Čeprav je otoček majhen (manj kot 2.000 km2), je izbira velika in pestra. 

Poroka na plaži na otoku Maui – nekaj dejstev:

  • plaže so javne, zasebno lastništvo ni dovoljeno;
  • največ gneče je na belih peščenih plažah s parkirnimi mesti in urejenimi sanitarijami; 
  • najbolj popularne so plaže na zahodnem delu otoka Maui (Lahaina, Ka'anapali, Kahana, Napili & Kapalua), tu najdete največ hotelov, porok in turistov;
  • po priljubljenosti so na drugem mestu plaže na južni strani otoka (npr. Kihei, Ma'alaea, Wailea & Makena);
  • severni in vzhodni del otoka je manj razvit, najbolj pristen in nedotaknjen, vendar je tu najpogosteje vetrovno in deževno, posebno med deževno sezono;
  • Lahaina in Kaanapali na zahodni strani imata letno okoli 25 cm dežja, Puu Kukui v goratem delu otoka pa več kot 1000 cm.
  • vse plaže, ki so odmaknjene od množic turistov, so nekoliko težje dostopne, tako da računajta na nekaj hoje.

Kapalua Bay

Ničesar ne bosta pogrešala: bela, peščena plaža, palme, vulkanske skale in dih jemajoči sončni zahodi. V ozadju lahko na fotografije ujamete tudi otok Molokai. Ponuja parkirna mesta, javno toaleto in neposredno bližino restavracij. 

undefined

Makena Cove

Ironično, plažo imenuje tudi Secret beach (skrivna plaža), vendar je v resnici zelo priljubljena med vsemi mladoporočenci. Če vaju ne moti nekaj družbe, je zares božanska lokacija. Bel, svilnat pesek, objet z vulkanskimi skalami in popolnim sončnim zahodom.

undefined

Polo Beach

V primerjavi s prejšnjima je Polo Beach veliko daljša bela plaža, z mehkim peskom in barvitim sončnimi vzhodi in zahodi. Enostaven dostop, parkirišče in pristna tropska atmosfera, sanitarije – ima vse, kar si lahko želita za čudovito in kolikor je mogoče udobno poroko.

undefined

Wailea Beach

Plaža se pogosto uvršča med seznam najlepših plaž s čudovitim razgledom in kristalno čistim morjem. Do plaže vodi asfaltirana pot, v bližini pa je zeleno poraščen hrib s pogledom na morje in mnogi pari se odločijo obred izvesti tam, prvo zakonsko fotografiranje pa potem na plaži.

undefined

Mokapu Beach

Plaža ima vse, kar potrebujete za popolne poročne fotografije: izjemen razgled, dih jemajoči sončni zahod, palme in vulkanski kamni. Tako kot Wailea Beach, je tudi tu v bližini zeleno poraščen hrib, ki k srcu prirase mnogim parom, ki se odločijo za tamkajšnji obred.

undefined

Po’olenalena Beach

Do nedavnega je bila ta plaža znana večinoma le domačinom. Sončni zahodi so božanski in tudi zvečer je tu v primerjavi z drugimi plažami manj ljudi. Vsekakor ena izmed najboljših poročnih lokacij na južnem delu otoka, ki je razdeljena na 2 dela: Po’olenalena in bolj zasebna, imenovana Chang’s Beach. Posebnostje tudi mivka bolj rumenkaste barve.

undefined

Oneloa (Ironwoods) Beach

Bolj odmaknjena plaža na zahodnem delu otoka z javnim parkiriščem, ki pa ga je nekoliko težje najti. Ravno zaradi tega je ta romantična plaža manj obiskana in bolj mirna. Obkrožena je z zasebnimi zemljišči, sicer pa ponuja bel pesek in turkizno morje. Čudovit obred mogoče izvesti tudi zjutraj!

undefined

Izbira je vaša, nanizali smo nekaj opcij, tako da dobite občutek, kaj ponuja ta mali rajski otoček. Katerokoli lokacijo boste izbrali, težko zgrešite, saj so plaže po vsem otoku zelo lepe in bodo brez dvoma pričarale čarobno izkušnjo in prispevale k čudoviti popotnici v skupno življenje.

Preverite pakete za poroko na otoku Maui >>

MORDA VAS ZANIMA ŠE:
- Poroka na Havajih - otok Maui
5 trendov za poroko na plaži 2017
Poroka brez stresa – se sliši nemogoče?
- Noro lepe lokacije za poroko v tujini

Divine travel