Sejšeli – 10 stvari, ki jih morate doživeti - 2. del

V prvem delu članka smo pripravili izbor 5 aktivnosti, ki bodo poživile vaše poročno potovanje na Sejšele, poroko na tem rajskem otočku ali čudovite počitnice. Preberite, kaj vse še svetujemo, da dodate na svojo TO-DO listo, če potujete na Sejšele.

Sejšeli se nahajajo v zahodnem indijskem oceanu, 1.600 km od vzhodne afriške obale, in obsegajo 115 otočkov; 41 granitnih, nekateri med njimi sodijo med najstarejše na svetu in 74 eksotičnih koralnih. Vlada je 50 % Sejšelov zaščitila kot naravne parke in rezervate, poleg tega sta dve območji vključeni v UNESCO-vo zaščito; Aldabra, ki je največji vzgojen koralni atol na svetu in Vallée de Mai, o katerem smo pisali v prvem delu članka.

Beau Vallon

Na severozahodnem delu otoka Mahe je zaliv Beau Vallon z enimi od najbolj priljubljenih plaž na otoku. Uživali boste v pestri ponudbi vodnih športov, dan si lahko popestrite s potapljanjem, vožnjo s smučmi, ribarjenjem ali plavanjem v mirnem morju – ravno zato je ta del idealen za družine z otroci. V neposredni bližini so hoteli, restavracije in bari – izbirate lahko od hitre in ulične prehrane do bolj luksuzne ponudbe. Če vam vrvež ne odgovarja, se podajte proti severu do plaže Glacis, tudi sicer pa je letovišče odlično izhodišče za potepanja na druge dele otoka.

undefined

Aride Island Nature Reserve

Pravijo, da če nisi obiskal Aride, nisi videl Sejšelov. Naravni rezervat Aride island se nahaja na skrajnem severu Sejšelov (10 km od Praslina) in predstavlja gojilni center za 18 domorodnih vrst morskih ptic (tu sicer gnezdi več kot milijon ptic), na otoku rastejo številne endemne rastlinske vrste, poleg tega pa je tu največja koncentracija kuščarjev na planetu. Otok meri manj kot 70 hektarjev in ne ponuja nastavitev za obiskovalce, zaradi česar je uspel ohraniti svojo divjo, pristno, nedotaknjeno lepoto.

undefined

SPA razvajanje

Kjerkoli na Sejšelih ste, morska idila, svilnate plaže in mogočna drevesa sama po sebi delujejo sproščujoče in blagodejno na telo in duha. Sledi stresa pa si le lahko pomagate izbrisati v dnevu razvajanja v kakšnem od mnogih spa centrov (našli boste od luksuznih vrhunskih do cenovno lažje dostopnih): masaže, joga in savne vam bodo pomagale doživeti preklop in še bolj začutiti mali raj in vse lepote Sejšelov.

undefined

Potapljanje

Prijetne temperature, velika vidljivost, cenovna dostopnost, varnost, predvsem pa bogato morsko življenje – potapljanje je ena od najbolj priljubljenih aktivnosti ob obisku Sejšelov. Največ centrov se nahaja na glavnih turističnih otokih (Mahe, Preslin in La Digue), uživali boste tako v snorklanju kot potapljanju ob raziskovanju koralnih grebenov, mnogih razbitin, v stenskih potopih in srečanjih s kopico morskih živali, na primer mante, morski psi, več kot 450 vrst rib in kolonije zelenih morskih želv.

undefined

Zip line

Namesto plaž, morja in pohajkovanja, si lahko dan popestrite tudi z adrenalinskim ZIP line v okviru Constance Ephelia Resort na severozahodnem delu otoka Mahe. Obisk vključuje 8 spustov od 85 do 120 m nad tlemi. Če vas ne bo strah razgleda, boste uživali v objemu bujnih dreves rodovitnega otočka. Sodelujejo lahko tako odrasli kot tudi otroci, za katere imajo posebno prilagojeno opremo.

undefined


Preberite še 1. del članka z opisom aktivnosti, ki jih priporočamo ob obisku Sejšelov.


MORDA VAS ZANIMA ŠE:

- Poroka na Sejšelih
- Zakaj poroka na Sejšelih
Veljavnost poroke v tujini
- Poročne obleke poroke na plaži

Divine travel